Jak připravit bavorský jablkový koláč | recept
Jak připravit bavorský jablkový koláč | recept. Pokud milujete jablka jako já, tak máte jistě rádi i závin, buchty či koláče s jablky. A pokud rádi experimentujete s novými recepty, můžete si vyzkoušet upéct bavorský jablkový koláč.
Co je potřeba
- 350 g hladké mouky
- 150 g másla
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- špetka soli
- 1/2 prášku do pečiva
Náplň
- 5 jablek
- skořice
- rozinky
- cukr
Formu na koláč vymažeme máslem. Předehřejeme si troubu na 200 °C. Odpočinuté těsto vyndáme z lednice. Ze 2/3 těsta vyválíme placku. Placka by měla být větší než je forma, protože potřebujeme zvýšené okraje. Placku přeneseme do formy a upravíme tak, aby okraje těsta dosahovaly cca do výše okraje formy.
Koláč ve formě vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a koláč dopečeme. Dopečení trvá cca 20 - 30 minut.
Diskuze k článku