Jak upéct křehké jablkové řezy | recept
Jablkové řezy | recept. Řezy na plech jsou vděčným moučníkem. Jejich příprava většinou není složitá a receptů je tolik, že můžete mít moučník pokaždé jiný. Stačí se nebát kombinovat náplně a těsta. Následující recept je nenáročný na suroviny. Těsto je křehké, nepříliš sladké. Počítejte s tím při přípravě náplně a případně ji udělejte sladší. Těsto je možné plnit i tvarohem, buď samotným, nebo pokladeným například meruňkami.
Co je potřeba
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 100 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- strouhaná citronová nebo pomerančová kůra
- několik lžic mléka
Na náplň:
- jablka
- cukr
- mletá skořice
Do mísy prosijte hladkou mouku, přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, a prášek do pečiva. Všechny sypké suroviny důkladně promíchejte, aby se pečivový prášek rozptýlil. Přidejte na kousky nakrájené změklé máslo, 2 celá vejce, strouhanou kůru a 3 polévkové lžíce mléka. Vypracujte těsto. Pokud suroviny nebudou držet pohromadě, přidejte ještě lžíci mléka. Záleží na velikosti vajec.
Druhou polovinu těsta si rozválejte na papíru na pečení, který si odstřihněte podle velikosti pekáče. Papír potřete tukem, aby šel lehce sloupnout. Jde to i bez toho, ale musí se sundávat opatrně, aby se tenké těsto nepotrhalo. Těsto přiložte na jablečnou náplň a papír odstraňte. Přejeďte hotové syrové řezy válečkem, aby se odstranily vzduchové bubliny.
Diskuze k článku