Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit celerové karbanátky? Chutnají skvěle a jsou levné!

zeleninové karbenátky

Máte rádi celer? Pak jistě víte, že se z něj dají připravit skutečné dobroty. Většinou jde o recepty, které nejsou nikterak složité, zato ale báječné a když dáte někomu daný pokrm ochutnat, s velkou pravděpodobností po vás bude chtít recept. Ti, kteří celerové pokrmy neznají, měli by jim dát šanci a určitě ochutnat. Jsou zajímavé a zdravé.

Pokud máte rádi karbanátky, které se dělají nejčastěji z mletého hovězího a vepřového masa, pak si je můžete udělat i zdravěji a levněji. Vegetariánská varianta tohoto pokrmu je skvělá pro všechny z nás a můžete si ji připravit k večeři i obědu. Celerové karbanátky si zamilujete všichni v rodině.

Co je potřeba

  • 300 g celeru
  • 2 jarní cibulky
  • 100 g kvalitní šunky
  • 160 g nastrouhaného zauzeného sýra
  • 3 vajíčka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • Sůl a pepř
  • Strouhanka na obalení
  • Olej

Postup

Nejdříve uděláme přípravné práce. Očistíme a nakrájíme jarní cibulku, nastrouháme najemno celer, nahrubo nastrouháme sýr, nakrájíme šunku. Pak vložíme do velké mísy celer, sýr, šunku a cibulku, přidáme vajíčka, půl lžičky soli a pepře. Vše důkladně promícháme.

Poté přisypeme 2 lžíce hladké mouky a 2 lžíce strouhanky. Opět promícháme a ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky. Ty hned obalujeme ve strouhance a na oleji smažíme z obou stran, dokud nezezlátnou.

Jako příloha jsou ideální vařené brambory nebo bramborová kaše, pokud ale máte rádi americké brambory, hranolky či krokety s různými omáčkami, můžete si směle dopřát klidně i ty.

Celerová jídla jsou v mnoha domácnostech opomíjena, ale přitom jsou velmi dobrá a levná. Navíc věděli jste, že celer je výborný pro naše zdraví, protože obsahuje velké množství vitaminu C, je bohatým zdrojem vitamínů B, draslíku, kyseliny listové, ale také železa, hořčíku nebo vápníku. Po všech stránkách s ním tak můžete být spokojeni.

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.