Co je potřeba

Co budeme potřebovat:

  • 400 g červené řepy
  • 2 stroužky česneku
  • špetku citronové kůry
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 200 g balkánského sýru
  • hrst strouhanky na obalení
  • sůl a pepř na dochucení
1

V prvním kroku si oloupeme červenou řepu. Nejlepší je na manipulaci s ní použít jednorázové rukavice, vzhledem k jejím barvícím účinkům. Řepu následně nastrouháme na jemném struhadle. 

2

V míse ji pak smícháme s ovesnými vločkami a rozkvedlaným vejcem. Česnek zbavíme slupky a utřeme ho. Přidáme ho do mísy k ostatním ingrediencím. Balkánský sýr rozdrobíme vidličkou nebo ho také nastrouháme. Přisypeme špetku citronové kůry, sůl a pepř a všechno důkladně zapracujeme. 

3

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Plech potáhneme pečicím papírem. Navlhčíme si ruce a tvarujeme karbanátky, které položíme na plech. 

4

Jakmile poklademe karbanátky celý plech. Nalijeme si trochu oleje do hrníčku a mašlovačkou pomažeme zlehka karbanátky z obou stran. Plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 – 30 minut, v polovině pečení karbanátky obrátíme. Doba pečení se může lišit dle velikosti a výšky karbanátků. 

5

Hotové podáváme klasicky s bramborovými přílohami, dobré jsou i zastudena třeba jako zajímavé občerstvení na večírek. 

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
3
Average: 3 (1 vote)