Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat rychlé a jednoduché řezy na plech se sušenkami a pudinkem | recept

Jak udělat rychlé a jednoduché řezy na plech se sušenkami a pudinkem | recept

Rychlé a jednoduché řezy na plech se sušenkami a pudinkem | recept. Dnešní řezy jsou rychle hotové a snadné na přípravu. Zvládne je úplně každý. Recept je základní, to znamená, že si ho libovolně upravte. Pudink nemusí být jen vanilkový, můžete do něj přidat strouhaný kokos nebo opražené ořechy. Másla můžete přidat více, než je uvedené množství v receptu, krém bude jemnější. Místo čokoládové polevy můžete řezy zdobit ušlehanou šlehačkou a ovocem.

Co je potřeba

Korpus:

  • 3 vejce
  • 3 rovné lžíce krupicového cukru
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Krém:

  • 1 l mléka
  • 2,5 balení vanilkového pudinkového prášku (Zlatého klasu)
  • cukr podle chuti
  • lžíce rumu
  • 150 g másla
  • jakékoli hranaté sušenky (be be sušenky, máslové)
  • 2 lžíce marmelády podle chuti

Poleva:

  • 100 g čokolády 
  • 20 g ztuženého tuku
  • lžička oleje
  • libovolný posyp (ořechy, kokos, cukrový máček) – není nutný
1

Do misky rozklepněte celá vejce. Není třeba oddělovat bílky od žloutků. Přidejte k nim cukr (i vanilkový) a vyšlehejte do hustější pěny. Vaječná cukrová směs nabyde na objemu. Poté zašlehejte prosátou mouku promíchanou s kypřicím práškem. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného pekáče s vyšším okrajem, uhlaďte stěrkou a upečte při 190 °C. Upečený korpus nechte chvilku stydnout.

2

Krém si připravíte z jednoho litru mléka, cukru a pudinkového prášku nebo Zlatého klasu. Odlijte asi 200 ml mléka a zbytek dejte vařit. Promíchejte cukr s pudinkem, zalijte odlitým mlékem a rozmíchejte. Vzniklou kašičku přidejte k horkému mléku a za stálého míchání uvařte běžným způsobem pudink. Po odstavení do něj vmíchejte lžíci rumu a máslo. Dobře promíchejte.

3

Upečený korpus potřete marmeládou, kterou můžete, je-li hustější, zředit rumem. Pak nalijte vrstvu horkého krému a vyskládejte na celou plochu obdélníkové sušenky.

4

Na sušenky přijde znovu část krému, pak zase sušenky a tak pokračujete, dokud nespotřebujete veškerý krém. Já dávám 3 vrstvy sušenek, ale klidně mohou být jen dvě a vyšší množství krému mezi nimi. Řezy zatižte po celém povrchu dřevěným prkýnkem nebo jiným způsobem a nechejte v chladu ztuhnout.

5

Vychlazené řezy polijte polevou, kterou jste si připravili smícháním rozpuštěné čokolády, ztuženého tuku a lžičky oleje pro vyšší lesk. Polevu hladítkem vyrovnejte nebo posypte třeba ořechy.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.