Jak upéct makový koláč s plátky pomerančů | recept
25. Leden 2022
Jak upéct makový koláč s plátky pomerančů | recept. Jednoduché hrnkové těsto s mákem a zakysanou smetanou je perfektním základem pro jakékoliv ovoce, ovšem pro pomeranče přímo excelentním. Společně vytvoří opravdu vynikající a vláčný koláč, který díky oranžovým pomerančovým plátkům i luxusně vypadá.
Co je potřeba
Uvedené množství odpovídá pekáčku o velikosti 20 x 30 cm
Hrnek použijte čtvrtlitrový
Na těsto:
- ½ kostky másla
- ½ hrnku krupicového cukru
- 3 vajíčka
- 1 kelímek zakysané smetany (čím tučnější, tím je koláč lahodnější)
- kůra a šťáva z 1 pomeranče
- 2 hrnky hladké mouky
- ½ balíčku prášku do pečiva
- 4 lžíce mletého máku
Na pomerančovou okrasu:
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1-2 pomeranče
Tipy
Pro lesklejší povrch můžete koláč po vyklopení potřít rozehřátou marmeládou, nejlépe pomerančovou či meruňkovou. Koláč pak bude i o něco sladší.
Související články
Další zajímavé články
Jak snadno upéct lité řezy s tvarohovou nádivkou a švestkovými povidly | recept
Jak snadno upéct lité řezy s tvarohovou nádivkou a švestkovými povidly | recept. Jednoduchý litý koláč nakrájený na řezy, kde každý kousek obsahuje ro…
Jak upéct makový zákusek s tvarohovou náplní | recept
Jak upéct makový zákusek s tvarohovou náplní | recept. Prvotřídní řezy z třeného, máslově jemného a mákem prostoupeného těsta, které jsou k …
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept
Jak upéct vláčný bramborový makovec s citronovou polevou | recept. Předem uvařené brambory zakomponované do těsta přemění tradiční makovec ve fantasti…
Jak upéct vláčné kompotové řezy s jemným pudinkovým krémem | recept
Jak upéct vláčné kompotové řezy s jemným pudinkovým krémem | recept. Ananasový kompot přidaný do těsta se spolu se sladkým sirupem se zaslouží o nesmí…
Jak upéct dvoubarevný jahodový koláč s čokoládou a Cottage sýrem | recept
Jak upéct dvoubarevný jahodový koláč s čokoládou a Cottage sýrem | recept. Osvědčené, nestárnoucí a stále dechberoucí spojení jahod s čokoládou,…
Diskuze k článku