Jak na v troubě pečené kuřecí špízy s asijskou Hoisen omáčkou
Jedinečná, asijsky laděná Hoisen omáčka, která je ve své nezaměnitelné, medově sladké i lehce pikantní chuti navíc podpořena dalšími chuťově nezaměnitelnými asijsky laděnými dochucovadly, je marinádou doslova jako stvořenou pro jemné kuřecí kousky. Ty jsou pak v podobě dozlatova upečených kuřecích špízů skvostným, chuťově nezaměnitelným obědem, stejně jako atraktivním, na párátku napíchnutým doplňkem silvestrovského stolu.
Co je potřeba
- ¾–1 kg kuřecích prsních řízků
- 2 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 stroužky česneku
- kůra a šťáva z ½ citronu
- 3 lžíce Hoisen omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rýžového octu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 4 lžíce olivového oleje
Na plechu vyloženém pečicím papírem pak kuřecí špízy vložte do trouby předehřáté na 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) a pečte dozlatova 35-45 minut. V průběhu pečení špízy potírejte zbylou Hoisen marinádou.
Upečené, chuťově nezaměnitelné kuřecí špízy podávejte coby oběd, nejlépe s bramborovou kaší, nebo v doplnění dipů a zeleniny coby nápadité pohoštění.
Tipy
- Ze skvostného, chuťově nezaměnitelného oběda servírovaného v podobě na špejli napíchnutých špízů, lze velice snadno připravit neméně skvostné, navíc však nápadité pohoštění v podobě párátky spíchnutých jednohubek. Kuřecí řízky přitom nakrájejte na nudličky či kousky velikosti sousta a po proležení v Hoisen marinádě je napíchněte místo špejle na klasické párátko.
Diskuze k článku