Jak na mimořádně jemný a krémový likér z kokosového mléka
Bez vajec a bez vaření, tudíž jednoduchý a během chvilky připravený. K tomu navíc likér mimořádně krémový a jemný, doplněný lehkým tónem exotiky, který likéru propůjčí mimořádně krémové a smetanově jemné kokosového mléko spolu s voňavým kořením a bílým rumem.
Co je potřeba
- 1 slazené kondenzované mléko Salko
- 2 kokosová mléka v plechovce o objemu 400 ml
- 1 neslazené kondenzované mléko
- 400–500 ml bílého rumu
- 1 lžička vanilkového aromatu
- 1 lžička mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
Na závěr mimořádně jednoduché přípravy pak likér rozlijte do čistých lahví a uskladněte v temnu a chladu. Po pár dnech odležení vás ohromí mimořádně jemný a krémový likér s příjemnou dávkou exotiky.
Likér podávejte vychlazený, a to ideálně s ledem, který krémovou konzistenci jemně naředí. Skleničku doporučuji ozdobit kolečkem ananasu a vytvořit tak mimořádný nápoj velmi podobný známému exotickému koktejlu Piňa Colada.
Tipy na další oblíbené sladké domácí likéry
Abychom vám ušetřili čas, sepsali jsme pro vás tento seznam nejoblíbenějších domácích likérů z našich webů:
- Vánoční klasika – vařený vaječný likér
- Jednoduchý a rychlý likér z Nutelly
- Lahodný a jemný Kofila likér
- Karamelový likér s chutí kávy
- Dva recepty na „vaječňák“ bez vajec
- Výborný a voňavý perníkový likér
- Sváteční nugátový likér z lískooříškového krému
- Mandlový a kokosový likér k nanukovému dortu
- Čokoládový likér z pudinku
- Vánoční kakaový likér s černým pivem
- Vynikající likér z Ledových kaštanů
- Likér z bonbonů Slavia s dotekem máty
- Kávový likér a ještě jeden navíc
- Netradiční a málo známý likér z kešu a kokosového mléka
Tipy
- Krémově jemné kokosové mléko svou chutí i vůní báječně souzní s mnoha dalšími chutěmi a vůněmi, kterými můžete likér bez obav ozvláštnit. Například kokos s čokoládou poskytne dokonalé sladění, a proto při mixování můžete do mléčné směsi přidat lžíci čokoládové Nutelly. Chcete-li využít ovoce, vhodnou volbou jsou pak jahody, banán či ananas.
Diskuze k článku