Jak na mimořádně jemný a krémový likér z kokosového mléka
Bez vajec a bez vaření, tudíž jednoduchý a během chvilky připravený. K tomu navíc likér mimořádně krémový a jemný, doplněný lehkým tónem exotiky, který likéru propůjčí mimořádně krémové a smetanově jemné kokosového mléko spolu s voňavým kořením a bílým rumem.
Co je potřeba
- 1 slazené kondenzované mléko Salko
- 2 kokosová mléka v plechovce o objemu 400 ml
- 1 neslazené kondenzované mléko
- 400–500 ml bílého rumu
- 1 lžička vanilkového aromatu
- 1 lžička mleté skořice
- špetka muškátového oříšku
Krok 1
Krémové a smetanově jemné kokosové mléko, jako výchozí surovinu tohoto mimořádného likéru, prošlehejte v mixéru spolu se slazeným i neslazeným kondenzovaným mlékem.
Krok 2
Ve větší nádobě pak metličkou tento mimořádně jemný a krémový kokosový základ nařeďte bílým rumem, provoňte vanilkovým aromatem a zbylým kořením.
Krok 3
Na závěr mimořádně jednoduché přípravy pak likér rozlijte do čistých lahví a uskladněte v temnu a chladu. Po pár dnech odležení vás ohromí mimořádně jemný a krémový likér s příjemnou dávkou exotiky.
Likér podávejte vychlazený, a to ideálně s ledem, který krémovou konzistenci jemně naředí. Skleničku doporučuji ozdobit kolečkem ananasu a vytvořit tak mimořádný nápoj velmi podobný známému exotickému koktejlu Piňa Colada.
Abychom vám ušetřili čas, sepsali jsme pro vás tento seznam nejoblíbenějších domácích likérů z našich webů:
- Vánoční klasika – vařený vaječný likér
- Jednoduchý a rychlý likér z Nutelly
- Lahodný a jemný Kofila likér
- Karamelový likér s chutí kávy
- Dva recepty na „vaječňák“ bez vajec
- Výborný a voňavý perníkový likér
- Sváteční nugátový likér z lískooříškového krému
- Mandlový a kokosový likér k nanukovému dortu
- Čokoládový likér z pudinku
- Vánoční kakaový likér s černým pivem
- Vynikající likér z Ledových kaštanů
- Likér z bonbonů Slavia s dotekem máty
- Kávový likér a ještě jeden navíc
- Netradiční a málo známý likér z kešu a kokosového mléka
- Krémově jemné kokosové mléko svou chutí i vůní báječně souzní s mnoha dalšími chutěmi a vůněmi, kterými můžete likér bez obav ozvláštnit. Například kokos s čokoládou poskytne dokonalé sladění, a proto při mixování můžete do mléčné směsi přidat lžíci čokoládové Nutelly. Chcete-li využít ovoce, vhodnou volbou jsou pak jahody, banán či ananas.