Jak na nepečené arašídové kuličky z arašídového másla
Jak na nepečené arašídové kuličky z arašídového másla s karamelovou oplatkou Tofík | recept. Nač troškařit s arašídovými kuličkami, chutí a vůní spíše dělové arašídové koule. Tento název vystihuje tuto arašídovou pecku lépe. Záležitost doslova napěchovaná arašídy, ať už v podobě arašídového másla a arašídů v základu či na obalení. Spolu s karamelovou oplatkou, kondenzovaným sladkým mlékem a cukrem vytvoří něco tak sladce lahodného, že i odpůrci netradičního lehce slaného arašídového másla změní názor. Tyto arašídové kuličky Vás jednoznačně přesvědčí, že spojení slané a sladké chuti je jednoduše unikátní.
Co je potřeba
Z uvedeného množství vytvoříte 60 – 70 kuliček.
- 300 g křupavého arašídového másla (arašídové máslo „crunchies“ s kousky arašídů)
- 1 plechovka slazeného zahuštěného plnotučného mléka (Salka)
- 100 g moučkového cukru
- 80 g mletých nesolených arašídů
- 120 g oplatek s karamelem Tofík (k dostání v řetězcích Lidl)
+ mleté arašídy na obalení
Tipy
Stylové jsou na obalení samozřejmě arašídy, ale kuliček budete mít dostatek, tak proč nevytvořit přímo arašídovou bonboniéru. Pár kuliček můžete obalit například ve tmavém kakau, moučkovém cukru či v úžasné kombinaci vanilkového cukru a skořice. Veškerá spojení dokonale ladí.
A ještě jeden tip: pokud nemáte v dosahu Lidl, kde lze koupit přímo uvedeného Tofika, můžete do kuliček použít i téměř totožné karamelové oplatky z Alberta – tzv. karamelové vafle.
Diskuze k článku