Jak připravit arašídovo-datlové tyčinky s čokoládou a kokosem | recept
Jak připravit arašídovo-datlové tyčinky s čokoládou a kokosem | recept. Netradiční, jiné, ale naprosto vynikající je spojení arašídů, datlí a kokosu, zvláště pak za přispění dalších surovin, které jejich chuť ještě podpoří a zvýrazní. Společně vytvoří dokonale vyváženou, tak akorát sladkou dobrotu, kterou k dokonalosti dovedete čokoládovou polevou.
Co je potřeba
- 150 g vypeckovaných datlí
- 150 g nesolených arašídů
- 4 lžíce arašídového másla
- 80 g strouhaného kokosu
- 25 g tmavého kakaa
- 4 lžíce rumu
- 1 lžička vanilkového extraktu (případně vanilkové aroma)
- 150 g čokolády na vaření či hořké čokolády
- kokos na posypání
Tipy
Arašídové máslo můžete přidat jakékoliv, jak jemné (smooth), tak verzi s křupavými kousky (crunchies). Jemné se snáze promísí s ostatními ingrediencemi, křupavé ale díky svým arašídovým kouskům zanechá výraznější chuť.
Varování
Formu použijte raději širší či větší, aby výška této arašídovo-datlové dobroty byla přibližně 1 cm. Pak krásně drží při sobě. Jakmile je vrstva příliš vysoká, spodní část má tendenci se drolit, odpadat.
Diskuze k článku