Jak připravit datlovo-arašídové koláčky s bílou čokoládou | recept
Okouzlující spojení sladkých sušených datlí a intenzivních, nasucho opražených arašídů přemění tyto kouzelně vypadající nepečené koláčky ve výtečnou a ke všemu poměrně zdravou cukrovinku. Sladké sušené datle doplněné bílou čokoládou tyto kouzelné koláčky příjemně osladí a intenzivní arašídy zase chuť zvýrazní. Což ve výsledném spojení oku i chuti lahodí.
Co je potřeba
S uvedeným množstvím ingrediencí uděláte asi 50 kousků
- 350 g vypeckovaných sušených datlí
- 200 g nesolených arašídů
- 1 lžička vanilkového aroma na provonění
- 50 ml rumu
- 100–150 g sezamových semínek na obalení
- 100 g bílé čokolády
- 0,5 cm plátek másla
Přípravu těchto koláčků, které vás chutí i vzhledem opravdu okouzlí, začněte úpravou nesolených arašídů. Nejprve je na pánvi za občasného prohození nasucho opražte a jakmile začnou vonět a jejich povrch se bude lesknout (uvolňovat tuk), přesypte je do nádoby vhodné k mixování či přímo výkonného mixéru. Ještě horké je rozmixujte na co nejjemnější drť a poté přesuňte do mísy.
Tipy
- Okouzlující spojení sladkých sušených datlí a intenzivních arašídů báječně doplní i čokoláda na vaření. Pro ještě zdravější verzi koláčků můžete zvolit kvalitní hořkou čokoládu s vyšším procentem kakaa. Ta je ve spojení se sladkými sušenými datlemi opravdu delikátní.
Diskuze k článku