Jak na mikulášské perníkové hromádky | recept
Jak na mikulášské perníkové hromádky | recept. Nahromadily se vám mikulášské perníky a nevíte, co s nimi? Jednoduše je nakrájejte, dochuťte a smíchejte s barevným kandovaným ovocem. Během chvilky tak vytvoříte báječnou cukrovinku, ze které budou ohromeny nejen děti.
Co je potřeba
Z uvedeného množství připravíte 25-30 perníkových hromádek
- 3 ks mikulášských perníků
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 75 g čokolády na vaření
- 2 lžíce medu
- 50 g kandovaného ovoce + na ozdobu
papírové košíčky
Tipy
Místo kandovaného ovoce můžete do hromádek použít i jakékoliv, nadrobno nakrájené, sušené ovoce. V takovém případě je pak na ozdobení lepší použít sušené ovoce světlé barvy (meruňky či křížaly), které na tmavých hromádkách barevně vyniknou.
Varování
Perníkové hromádky doporučuji vychutnávat rovnou z košíčků. V lednici úžasně zatuhnou, ale přece jen jsou stále mírně lepivé.
Diskuze k článku