Obiloviny

Jak zpracovat starý chleba | recepty

Návody a recepty na zpracování starého chleba. Chleba není tak levný, abychom nesnědené kousky házeli do odpadu. A to...

Jak uvařit pohanku | recepty

Pohanka se od 16. století v Čechách a na Moravě hojně jídala. Chudý lid, na jehož jídelničku se zhusta objevovala,...

Jak připravovat domácí kaše pro kojence | recepty

Pro dítko je nejlepší, když dáte přednost přednost před instantními kašemi pro kojence těm domácím. Víte, jaké suroviny...

Jak vařit z jáhel | recepty

Jáhly recepty - recepty z jáhel. Jáhly, loupané obilky prosa, se z české kuchyně tiše vytratily a nějaký čas živořily...

Jak na domácí kváskový chléb | recept

Domácí kváskový chléb | recept. Proč chléb kynutý pomocí kvásku a ne z droždí? Protože kváskový chléb je lépe...

Jak upéct housky z ovesných vloček | recept

Housky z ovesných vloček | recept. Další ze série rychlých, chutných a zdravých housek. Díky přidanému tvarohu mají...

Jak připravit kuskus na sladko | recept

Kuskus na sladko | recept. Kuskus se u nás připravuje spíše jako příloha k zelenině či masu. Zkuste kuskus připravit...

Jak využít v kuchyni bulgur | recept

Bulgur recepty. Bulgur u nás stále patří mezi málo známou potravinu. A to i přes svůj vysoký obsah minerálů a vitamínů...

Jak upéct nepřekonatelné preclíky | recept

Recept na výtečné křehké preclíky. Udělat preclíky není nic složitého. Vlastně záleží jen na receptu, a pak na správném...

Jak udělat salát z červené čočky a pohanky se zeleninou | recept

Salát z červené čočky a pohanky se zeleninou | recept. Salát jako oběd do práce nemusí být jen zeleninovou směsí, po...

Jak na nadýchanou jáhlovou kaši | recept

Nadýchaná jáhlová kaše | recept. Jáhly jsou výborná, avšak docela opomíjená obilovina. Jsou přirozeně bezlepkové a můžeme je použít namísto rýže jako přílohu, přidat do salátů nebo na přípravu sladkého jáhelníku. Tato jáhlová kaše je nadýchaná jako...

Jak na zapečený kuskus s mozzarellou | recept

Zapečený kuskus s mozzarellou | recept. Tip na jednoduchý oběd do krabičky, který vám nezabere moc času. Kombinace celozrnného kuskusu ovoněného česnekem, olivovým olejem, čerstvými i sušenými rajčaty s rozpečenou mozzarellou a čerstvou bazalkou je...

Jak si připravit instantní ranní kaši do zásoby | recept

Instantní ranní kaše do zásoby | recept. Pokud ráno nemíváte příliš času, neznamená to, že se musíte odbývat rohlíkem s máslem. Na následujících řádcích Vám poradíme, jak si připravit instantní ranní kaši do zásoby. Ráno tak ušetříte nejen čas, ale...

Jak upéct housky z ovesných vloček | recept

Housky z ovesných vloček | recept. Další ze série rychlých, chutných a zdravých housek. Díky přidanému tvarohu mají vyšší podíl bílkovin. Ovesné vločky dodají lahodnou mírně oříškovou chuť. V obchodech je většinou problém nalézt doopravdy celozrnné...

Jak upéct pomerančový koláč s kokosem | recept

Pomerančový koláč s kokosem | recept. Sezóna citrusů začíná. Vyzkoušejte následující recept na skvělý pomerančový koláč. Nenechte se zmýlit, na první pohled sice vypadá jako obyčejná litá buchta, ale díky šťávě z pomeranče a bílému jogurtu je...

Jak připravit pečenou kukuřici I recept

Pečená kukuřice I recept. Kukuřice je v našich končinách poměrně oblíbenou potravinou, a to zejména pro svou nasládlou chuť.  Skvěle se hodí do salátů, rizota, polévek i na pizzu. Pokud hledáte inspiraci na rychlou a chutnou večeři, pak vám mohu...

Jak na kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept

Kuřecí citronovou směs s nudlemi soba | recept. Tipů na rychlá a jednoduchá jídla není nikdy dost. Následující recept je takovou asijskou inspirací. Maso se nakládá do sladkokyselé marinády, sestávající se z citronové šťávy a medu, na pikantnosti jí...

Jak na jáhlové rizoto s pestem a cuketou | recept

Jáhlové rizoto s pestem a cuketou | recept. Jáhly jsou velice zdravou potravinou, i když poněkud opomíjenou. Jedná se o loupané proso. Jáhly obsahují řadu minerálních látek, jako je draslík, hořčík, fosfor, měď, železo nebo zinek, navíc v nich...

Jak využít pohanku | rady, tipy a recepty

Jak využít pohanku | rady a tipy. Pohanka je přirozeně bezlepková obilnina, jež pochází z jihovýchodní Asie, posléze se však rozšířila do mnoha zemí světa. Na našem území se dle dochovaných zdrojů používala již v 17. století. Dnes je tato obilnina...

Stránky

Nahoru