omáčka
Nejnovější články v kategorii
Papriky plněné mletým masem s rajčatovou omáčkou patří k oblíbeným letním pokrmům. Čerstvé papriky i zralá rajčátka jsou nyní snadno dostupná, připrav…
Kečup z černého rybízu | recept. Černý rybíz je snad nejzdravější ovoce našeho pásma. Jeho specifická vůně mnoha lidem vadí a proto jeho spotřeba u ná…
Kedlubnová omáčka | recept. Kedlubny, zdužnatělé hlízy brukve, jsou oblíbenou zeleninou. Jsou k dispozici po celý rok v odrůdách různých velikostí. Ba…
Remuláda s jarní cibulkou | recept. Pokud patříte mezi milovníky jarní cibulky, určitě nepohrdnete následujícím receptem. Jarní cibulka zde tvoří hlav…
Domácí Lemon curd (citronový krém) | recept. Citrusová sezona je v plném proudu a je tedy čas na vyzkoušení domácího citronového krému, v obchodech pr…
Dýňové noky | recept. Dýně Hokkaido je v kuchyni všestranně upotřebitelná. Na rozdíl od větších druhů má Hokkaido i přijatelnou velikost, takže se spo…
Jak si poradit s velkou úrodou švestek | recepty. Podzim se blíží a na stromech dozrává množství lákavých fialových plodů. Abyste si dokázali s t…
Jak připravit houby lišky s anglickou slaninou | recept. Recept na lišky s anglickou slaninou je rychlý, snadný a chutný. Oceníte ho ve dnech, kdy se…
Pálivé kuře s ananasem | recept. Kuřecí maso se v české kuchyni využívá pořád více. Má příznivé nutriční složení, je lehce stravitelné a snadno a rych…
Chřest po provensálsku | recept. Pěstování chřestu má u nás dlouhou tradici, rozšířilo se koncem 17. století. Chřest se u nás pěstuje v okolí Ivančic…