Jak připravit rýnské roštěnky | hovězí maso s omáčkou
Jak připravit rýnské roštěnky | recept z hovězího masa (roštěnec nebo zadní hovězí) podle receptur teplých pokrmů. Rýnské roštěnky jsou plátky masa s hustou hnědočervenou omáčkou s chutí po víně. Zhruba tak je tento pokrm popsán v souboru receptur teplých pokrmů. Vzhledem k cenám hovězího masa drahý roštěnec nahrazuji zadním hovězím, jinak je recept originál. Omáčka má zajímavou bohatou chuť, nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě propojí.
Co je potřeba
- 750 g roštěnce nebo hovězího zadního masa
- 30 g soli
- 1 g mletého černého pepře
- 120 g oleje nebo sádla
- 200 g cibule
- 15 g mleté červené papriky
- 100 g rajčatového protlaku
- 100 ml bílého vína
- 1000 ml vody
- 100 g hladké mouky
Na tuku zbylém po mase osmahněte drobně krájené kostičky cibule dorůžova. Přidejte mletou papriku, krátce osmahněte a podlijte trochou vody s rajčatovým protlakem. Cibulku nesmíte přidávat do příliš horkého tuku, zhořkla by, pamatujte na to a raději na chvilku nádobu odstavte, než do ní papriku nasypete.
Diskuze k článku