Jak připravit remuládu s jarní cibulkou | recept
29. Červen 2023
Remuláda s jarní cibulkou | recept. Pokud patříte mezi milovníky jarní cibulky, určitě nepohrdnete následujícím receptem. Jarní cibulka zde tvoří hlavní chuťovou složku, dále ji doplňuje okurka hadovka, pikantnost dodá chilli paprička a česnek. Remuláda obsahuje také hořčičné semínko, bazalku, citronovou šťávu, která směs lehce okyselí a zároveň ji trochu konzervuje. Chuťovou rovnováhu remuládě dodává třtinový cukr. Remuládu nechte alespoň den odležet, chutě se skvěle propojí. Hodí se jako doplněk ke grilování takřka čehokoli.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 5 větších jarních cibulek
- ½ okurky hadovky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičku chilli omáčky či nakládaných chilli papriček
- hrst lístků bazalky
- 2 lžíce hořčičného semínka
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíci třtinového cukru
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit těstoviny s růžičkovou kapustou | recept bez masa
Jak připravit těstoviny s růžičkovou kapustou | recept bez masa. Růžičková kapusta se většinou konzumuje jako zeleninová příloha nebo doplněk k…
Jak na teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept
Teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept. Skleněné nudle patří neodmyslitelně do asijské kuchyně, ale lze je využít i pro jiné…
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept
Jak uvařit pórkovou polévku s pestem | recept. Pórek je většinou pouze doplňková surovina, často nahrazující cibuli. V této polévce však hraje hlavní…
Jak uvařit špenátovou polévku s červenou čočkou a omeletovými hnízdy | recept
Jak uvařit špenátovou polévku s červenou čočkou a omeletovými hnízdy | recept. Špenát se svou zelenou barvou bezpochyby patří k jarnímu jídelníčku. Ač…
Jak uvařit polévku z patizonu | recept
Polévka z patizonu | recept. Patizon se v kontextu české kuchyně neřadí mezi příliš využívané zeleniny. Jeho nejklasičtější úpravou je obalení a smaže…
Diskuze k článku