Jak na teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept
Teplý salát ze skleněných nudlí se zeleninou a žampiony | recept. Skleněné nudle patří neodmyslitelně do asijské kuchyně, ale lze je využít i pro jiné úpravy. Jejich příprava je velice jednoduchá a rychlá. Většinu druhů skleněných nudlí lze přichystat bez vaření. Můžete si je proto připravit kdekoli během chvíle, třeba i v práci. Záleží na vás jakými dalšími ingrediencemi skleněné nudle spojíte. My vám přinášíme inspiraci na skleněné nudle se zeleninovou směsí a žampiony. Během chvíle tak můžete mít na stole jednoduché a chutné jídlo, které potěší jistě nejen milovníky zeleninových a lehkých jídel.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 200 g skleněných nudlí
- 1/2 cukety
- 1 cibuli
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 bílou papriku
- 1 červenou papriku
- 4 větší rajčata
- 1-2 lžíce slunečnicového oleje
- 6 žampionů
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř na dochucení
- lžička hořčice
- koření na grilovanou zeleninu
Nejprve si oloupeme cibuli, cuketu, žampiony a česnek. Cibuli i česnek nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli, poté k ní přidáme i česnek. Cuketu nakrájíme na menší kostky. Papriky zbavíme semínek a spolu s rajčaty je nakrájíme na podobně velké kousky jako cuketu. Jarní cibulku nakrájíme na plátky.
Vše následně nasypeme na pánev, ztlumíme plamen a necháme zvolna opékat. Mezitím žampionům oddělíme nohy, které můžeme ponechat do jiného pokrmu, třeba do polévky nebo omáčky. Žampiony překrojíme na poloviny a následně nasekáme na tenké plátky. Poté je nasypeme na pánev k ostatní zelenině a za občasného míchání necháme změknout.
Mezitím přivedeme k varu vodu ve varné konvici. Do mísy nebo hlubokého talíře nasypeme skleněné nudle. Vroucí vodou je zalijeme, přiklopíme pokličkou a necháme několik minut odstát, přesné časové údaje naleznete na obalu. Jakmile jsou měkké, scedíme je a nasypeme na pánev k zelenině, zakápneme olivovým olejem a necháme společně krátce restovat. Nakonec ještě dochutíme kořením a hořčicí a podáváme.
Diskuze k článku