Jak upéct zdravější tvarohové tyčinky | recept
13. Říjen 2024
Zdravější tvarohové tyčinky | recept. Slané tyčinky se hodí pro mnoho příležitostí, ty kupované jsou však často vyrobené z palmového oleje a dalších nezdravých ingrediencí. Zkuste si proto upéct zdravější tvarohové tyčinky, které neobsahují ani příliš velké množství másla, přidává se spíše jen pro chuť. Mouku můžete zvolit podle potřeby, od špaldové po různé druhy přirozeně bezlepkové mouky.
Co je potřeba
- 250 g měkkého tvarohu
- cca 250 g hladké špaldové mouky
- 50 g másla
- 100 ml rostlinného oleje
- 1 vejce + 1 rozšlehané na potření
- 1 lžička soli + trocha na posypání
- semínka, sušené bylinky či koření na posypání tyčinek (např. sezamová, chia či maková semínka, kmín, mletá paprika apod.)
Tipy
- Tyčinky můžete před pečením posypat také strouhaným tvrdým sýrem.
- Z těsta je možné vykrájet různé tvary pomocí vykrajovaček, získáte tak slané krekry vhodné k přímé spotřebě i k potření pomazánkou.
- Pokud použijete tvaroh ve vaničce, přisypte více mouky.
Související články
Další zajímavé články
Jak využít zbylou čočku + recept na čočkový nákyp
Jak využít zbylou čočku + recept na čočkový nákyp. Jestliže Vám zbyla vařená čočka, nemusíte s nechutí konzumovat jeden pokrm několik dní za sebo…
Jak připravit výjimečné pohoštění z pečené dýně Hokkaido a ciderové zálivky
Dýně Hokkaido, která je tak výtečná ve slaných i sladkých pokrmech, nezapře svou výjimečnost ani podávaná samostatně, například jako zde v pečené…
Jak připravit bešamelovou omáčku – bešamel | recept
Bešamelová omáčka | recept. Bešamelová omáčka se používá k zapékání masitých, zeleninových nebo rybích pokrmů. Můžeme ji také ochutit a podávat samost…
Jak z listového těsta vykouzlit slané pohoštění v podobě nápaditých rajčatových mini galetek
Z listového těsta lze vykouzlit nepředstavitelné množství nápaditých variací na slané pohoštění. Jedním takovým nápaditým a v chuti okouzluj…
Jak upéct exkluzivní, moukou nezatížený smetanově krémový dortík
Exkluzivní dortík, který oslní nejen svou něžnou elegancí a smetanovou jemností, ale vzhledem k tomu, že je moukou nezatížený, tak i výrazně krém…
Diskuze k článku