Jak uvařit pikantní petrželový krém s vůní dálek | recept
Jak uvařit pikantní petrželový krém s vůní dálek | recept. Že všem známá petržel může být základem chuťově výrazné, orientálně laděné polévky, je opravdu překvapivé. Ovšem věřte, že žádoucí. Její nasládlost chuťově vyváží pikantní koření a spolu s jemnou smetanou a červenou čočkou k zahuštění se postará o sytou, lahodně krémovou polévku.
Co je potřeba
- 3 ks kořenové petržele
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 150 g červené čočky
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1–2 lžičky koření garam masala
- sůl a pepř dle chuti
Poté přisypte římský kmín a garam masalu. Koření stačí jen pár minut opéct, aby se rozvonělo.
Směs koření garam masala můžete nahradit špetkou koriandru, zázvoru, pepře, kurkumy, kardamomu, muškátového oříšku, hřebíčku a skořice. V některých variantách této směsi je přidávaný i fenykl, hořčičné semínko, tamarind, badyán, pískavice, čili a bobkový list.
Tipy
Do krému přidané koření je samo o sobě pikantní, ale pokud máte rádi ještě ostřejší chutě, neváhejte a přidejte i čili koření nebo polévku na talíři ozdobte nadrobno nasekanou čili papričkou.
Diskuze k článku