Jak uvařit vynikající řepný krém | zdravý recept na polévku
Jak uvařit vynikající řepný krém | zdravý recept na polévku. Pokud patříte k hospodyňkám, které rády uvaří něco zdravého a zároveň nebudou muset ani moc otevřít peněženku, tak určitě vyzkoušejte zahřívací řepnou polévku, která zasytí celou rodinu. Stačí pouze porce pro pány a ,, pálihuby“ více okořenit ostřejším kořením a porce pro dítka nechat jemnější chuti.
Takže stačí jen oběhnout zahrádku, sousedy zahrádkáře, trhy, nebo oddělení zeleniny v supermarketu, koupit červenou řepu a můžete začít. A když jsem to zvládla já na jedničku, tak už určitě každý.
Co je potřeba
Na polévku si připravíme:
- 4ks červené řepy
- 2ks menší cibule
- 1 lžíci másla
- 1 bobkový list
- 2 kuličky celého černého pepře
- 500 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, pálivá paprika
- šťáva z 1/2 citronu
- 100 ml zakysané smetany
- snítky čerstvého kopru (pokud vám chutná)
Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi půl hodiny na mírném ohni provařit. Řepa musí být téměř měkká.
Nezapomeneme vyjmout bobkový list a celý pepř. Polévku rozmixujeme dohladka a ochutíme citronovou šťávou.
Ochutnáme a dochutíme dle vlastní chuti.
Na talíř nakrájíme nadrobno kopr a do misky doprostřed stolu připravíme zakysanou smetanu. Já na závěr pokapala dýňovým olejem. Vše můžete vmíchat i přímo do polévky.
Popřejte si dobrou chuť a nezapomeňte, že červená řepa je velmi prospěšná pro zdraví. Rozšiřuje tepny a zpevňuje stěny vlásečnic. Dále má pozitivní vliv na zrak a vylučuje přebytečnou sůl z těla. Obsahuje vápník, sodík, draslík, hořčík, vitamín C a vitamíny skupiny B. To se jistě hodí každému. A pokud vaříte pro své blízké, manžela, děti, vnoučata….nezapomeňte hlavní ingredienci LÁSKU.
Diskuze k článku