Jak uvařit krémovou polévku z batátů a arašídového másla | recept
Jak uvařit krémovou polévku z batátů a arašídového másla | recept. Spojení sladkých brambor s arašídovým máslem je pro české jazýčky poměrně nezvyklé. Ale věřte mi, že unikátní. Jemně nasládlá chuť batátů je arašídovým máslem dokonale vyvážena. Kořenová zelenina, spolu s vývarem a smetanou, pak tuto harmonii chutí promění v neskutečně lahodnou krémovou polévku.
Co je potřeba
- 1 velký batát
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 červená cibule
- 3 lžíce oleje
- 3 lžíce arašídového másla
- 1-1 a ½ litru zeleninového vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- sůl a pepř dle chuti
- hrst arašídů k servírování
Polévku pak rozmixujte a do vzniklého krému přilijte smetanu. Společně pár minut na mírném ohni prohřívejte, případně ještě nařeďte vývarem či vodou. A aby těch netradičních chutí nebylo málo, můžete smetanu nahradit kokosovým mlékem. Do výsledné chuti skvěle zapadne.
Lahodnou krémovou polévku na talíři posypte nasucho opraženými arašídy a ozdobte petrželkou nebo tymiánem.
Tipy
Hodně vysokou laťku nastavíte, pokud příjemně nasládlý a po arašídech vonící krém na talíři ozdobíte vypečenou slaninou.
Diskuze k článku