Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept
31. Srpen 2022
Jak uvařit podzimní polévku z dýně, pórku a cukety | recept. Tato polévka je spojením hned tří oblíbených podzimních polévek. Dýně, pórek i cuketa jsou tentokrát v jednom hrnci. Spolu vytvoří chuťově dokonalý základ, který se po přilití zeleninového vývaru a přidání vajíčka na zahuštění promění v další, rovněž oblíbenou, podzimní polévku.
Co je potřeba
- 300 g dýně Hokkaidó (stačí ½ malé dýně)
- 300 g cukety
- ½ malého pórku
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- ¾ l zeleninového vývaru
- 100 g sterilovaného hrášku
- 1 vajíčko
- muškátový oříšek, sůl a pepř
Tipy
Tuto verzi podzimní polévky můžete připravit z jakékoliv dýně. Hokkaidó má ale tu výhodu, že se jako jediná z dýní nemusí loupat a slupka v průběhu vaření krásně změkne. Bonusově navíc dodá polévce příjemné žlutooranžové zabarvení.
Související články
Další zajímavé články
Jak uvařit pikantní petrželový krém s vůní dálek | recept
Jak uvařit pikantní petrželový krém s vůní dálek | recept. Že všem známá petržel může být základem chuťově výrazné, orientálně laděné polévky, je opra…
Jak uvařit hustou zeleninovou polévku s cizrnou | recept
Hustá zeleninová polévka s cizrnou | recept. Tuto hustou zeleninovou polévku zařazuji do jídelníčku v rámci snižování hmotnosti. A…
Jak uvařit ostrou dýňovou polévku s kari pastou a kokosovým mlékem | recept
Jak uvařit ostrou dýňovou polévku s kari pastou a kokosovým mlékem | recept. Rychlá, jednoduchá a exotikou provoněná dýňová polévka, s níž se sna…
Jak uvařit houbovou polévku s kroupami | recept na podzimní polévku
Jak uvařit houbovou polévku s kroupami | recept na podzimní polévku. Dnešní recept je z kategorie těch, které nejdou pokazit. I když se nebudete strik…
Jak připravit výjimečné pohoštění z pečené dýně Hokkaido a ciderové zálivky
Dýně Hokkaido, která je tak výtečná ve slaných i sladkých pokrmech, nezapře svou výjimečnost ani podávaná samostatně, například jako zde v pečené…
Diskuze k článku