Jak uvařit dýňové chilli | recept
Dýňové chilli | recept. Dýňové chilli je na naše poměry neobvyklé jídlo. Skládá se pouze ze zeleniny a je tudíž vhodné i pro vegetariány. Doporučuji ho těm, kdo se snaží redukovat hmotnost a nevyhýbají se zelenině. Tento pokrm je rychlý a nenáročný na přípravu.
Co je potřeba
- 1 malá dýně (Hokkaido)
- 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
- 1 cibule
- kukuřičná zrna z 1–2 klasů
- 1 silnější pórek
- 1 červená paprika
- chilli papričky podle chuti
- 500 ml zeleninového vývaru
- 115 g rajčatového protlaku (1 plechovka)
- 200 ml bílého vína
- česnek dle vlastního uvážení
- sůl
- olivový nebo jiný olej
- zelená petržel nebo jiná bylinka
Připravte si všechny potřebné ingredience. Z konzervovaných fazolí slijte nálev, ostatní zeleninu očistěte. Pórek ponechejte i se zelenou částí. Čerstvá kukuřičná zrna lze nahradit konzervovanými. Zeleninový vývar můžete připravit i z domácí sušené zeleniny (např. z domácí vegety – Jak udělat domácí vegetu | recept na domácí ochucovadlo). Olivový olej můžete nahradit jakýmkoli jiným. Recept je orientační, množství surovin si upravte podle vlastního uvážení a chuti.
Diskuze k článku