Jak upéct slané dýňové muffiny s balkánským sýrem, bylinkami a sezamovými semínky
30. Září 2024
Jak upéct slané dýňové muffiny s balkánským sýrem, bylinkami a sezamovými semínky. Sytě oranžová a příjemně nasládlá dýně tyto šťavnaté muffiny nejenže barevně zpestří, ale především chuťově pozvedne. Zvláště pak v kompozici se slaným sýrem a aromatickými bylinkami.
Co je potřeba
Z uvedeného množství upečete 12 šťavnatých muffinů
- ½ menší dýně Hokkaido (cca 350 g)
- 2 lžíce olivového oleje
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 3 stonky zelené cibulky
- 100 g balkánského sýra (či Feta sýra)
- 3 lžíce slunečnicových semínek + 2 lžíce na ozdobení
- 2 vejce
- 180 ml mléka
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 260 g hladké mouky
- sůl a pepř dle chuti
Tipy
Velice zajímavé a jemnější chuti dosáhnete přidáním 2 hrstí čerstvých špenátových lístků namísto jarní cibulky.
Naopak zvýraznit můžete muffiny přidáním pikantní dijonské hořčice.
Související články
Další zajímavé články
Jak na slané vaječné muffiny se sýrem, špenátem a sušenými rajčaty | recept
Jak na slané vaječné muffiny se sýrem, špenátem a sušenými rajčaty | recept. Kupa vajec, sýra, zeleniny, a přitom ani trocha sypké bílé suroviny. Ano,…
Jak upéct linecký koláč s dýňovo-tvarohovou nádivkou | recept
Jak upéct linecký koláč s dýňovo-tvarohovou nádivkou | recept. Sytě oranžové pyré z dýně Hokkaidó promíchané s poctivou dávkou výrazného koř…
Jak připravit výjimečné pohoštění z pečené dýně Hokkaido a ciderové zálivky
Dýně Hokkaido, která je tak výtečná ve slaných i sladkých pokrmech, nezapře svou výjimečnost ani podávaná samostatně, například jako zde v pečené…
Jak na lahodný dýňáček se sušeným ovocem, ořechy a bílou čokoládovou polevou | recept
Jak na lahodný dýňáček se sušeným ovocem, ořechy a bílou čokoládovou polevou | recept. Tento úžasně rychlý a jednoduchý litý koláč ze sytě oranžového…
Jak upéct máslovou dýni s kořeněnou marinádou a bobkovým listem | recept
Jak upéct máslovou dýni s kořeněnou marinádou a bobkovým listem | recept. Máslová dýně je ideální pro pečení. Pečením se jemná konzistence dužiny s…
Diskuze k článku