Jak připravit tradiční turecký rýžový dezert | recept
Jak připravit tradiční turecký rýžový dezert | recept. Zůstali jste o letošních prázdninách doma a také se vám stýská po některých specialitách, které jste v minulosti na dovolené ochutnali? Mně ano a tak jsem se pokusila o tradiční turecký rýžový pudink - Sütlaç. Je to vlastně obdoba mléčné rýže, ale mnohem krémovější a lahodnější než ta, co je k dostání v obchodech. Na rozdíl od ostatních tureckých dezertů, které se někomu mohou zdát příliš sladké, je sladký tak akorát. Servíruje se ještě teplý, při pokojové teplotě nebo studený a vychlazený, podle libosti. Zkuste si ho také uvařit podle našeho receptu.
Co je potřeba
- 1/2 hrnku kulatozrnné rýže
- 2 hrnky vody
- 4 1/4 hrnku plnotučného mléka
- 1/4 hrnku 33% smetany
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- špetka soli
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- mletá skořice na posyp
Tipy
Před tím, než budete dezert servírovat, ho můžete ozdobit drcenými pistáciemi a zrníčky granátového jablka.
Diskuze k článku