Jak uvařit houbovo-zeleninové lečo | recept
Houbovo zeleninové lečo je bleskově rychlý pokrm nenáročný na přípravu. Množství jednotlivých surovin si upravte sami podle počtu strávníků. Lečo je chutné a tak snadné, že nemůžete nic pokazit. Houbovo-zeleninové lečo je nejlepší z lesních, tvrdších druhů hub. Bohužel, v lesích zatím nic neroste a tak jsem lečo připravila z pěstovaných žampionů. I tak jsme si pochutnali. Pojďte si také vyzkoušet uvařit houbovo-zeleninové lečo.
Co je potřeba
Na lečo je potřeba:
lesní houby
paprika
rajčata
cibule
cuketa nebo dýně Hokkaido
uzenina
sůl, pepř, sladká nebo pálivá paprika
olej nebo jiný tuk
případně trochu strouhanky
Na ozdobu:
vejce uvařené natvrdo, zelená nať
uzenina
Nakonec přidáme pokrájená rajčata a chvilku dusíme. Jestliže houby a zelenina obsahovaly vody příliš a nepovedlo se nám všechnu vyvařit, zahustíme šťávu trochou strouhanky. Vsákne se do ní přebytečná šťáva a v jídle ji nikdo nepostřehne. Na úplný závěr do leča přidáme uzeninu, prohřejeme a můžeme podávat. Zdobíme vejcem natvrdo a posekanou pažitkou nebo listovou petrželí. Podáváme s pečivem. Ať vám chutná.
Tipy
Do leča můžete přidat i předvařené kousky brambor, nemusíte pak k němu podávat pečivo.
Varování
Pokrm není vhodný k ohřívání.
Diskuze k článku