Jak upéct kuře na houbách | recept
Kuře na houbách | recept. Dnes nabízím další z velkého množství receptů na úpravu kuřete. Kuřecí maso je oblíbené především u dětí. Je lehce stravitelné, obsahuje minimum tuků a doporučuje se i při různých dietách. Je snadno dosažitelné, i vesnické obchůdky mají zmrazená kuřata v sortimentu. Následující recept obsahuje houby, doporučuji houby lesní, pěstované nemají tak intenzivní vůni, která se ke kuřeti velmi hodí. Místo čerstvých hub se mohou přidat sušené, konzervované nebo mražené.
Co je potřeba
- 1 kuře nebo čtvrtky podle počtu porcí
- 1 větší červená cibule
- 4 středně velké papriky
- 200 g směsi hub
- máslo
- sůl
- kmín
- červená paprika
- hladká mouka
- podle volby rajčata
V nádobě, ve které budeme kuře péci, rozpustíme trochu másla a osmahneme na něm červenou papriku. Papriku mícháme a dbáme, aby se nepřipálila, zhořkla by. Do másla ji také přidáme před úplným rozpuštěním, paprika hořkne, přidá-li se do rozpáleného tuku. Jakmile paprika začne vonět, ihned ji odstavíme.
Očistíme si houby potřebné na pečení. Vybíráme vždy směs několika druhů. Houby ve směsi jsou chutnější než jídlo z jednoho druhu hub. Vzhledem k době pečení si připravíme tvrdší druhy – křemenáče, hříbky, mladé klouzky. Houby pokrájíme na větší kostky, obsahují hodně vody a tepelnou úpravou zmenší velikost.
Diskuze k článku