Co je potřeba

  • kuře
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 velké sladké jablko
  • 4 velké cibule
  • kmín
  • sůl
  • voda na podlévání
1

Na dno pekáče rovnoměrně rozprostřeme kysané zelí. Pokud máte tu možnost, kupte zelí volně vážené nebo zelí balené v sáčku, jsou chuťově mnohem lepší než zavařené kysané zelí z obchodu. Zelí nevymačkávejte, do pekáčku dejte i šťávu z něj. Na zelí položte rozkrájenou cibuli na proužky a sladké jablko, bez slupek a jadřince.

2

Kuře očistíme a rozdělíme na polovinu. Položíme ho na připravenou zeleninu kůží nahoru. Vše osolíme a posypeme kmínem. Kmínem nemusíme šetřit. Pečeme při teplotě 200 °C.

3

Když se odpaří všechna tekutina a vypeče se tuk z masa, polijeme maso trochou vody a vrátíme zpět do trouby. Zvýšíme teplotu na maximum a necháme kuře zezlátnout. Následně promícháme zelí s cibulí a jablkem a případně dosolíme. Na talíř ke každé porci masa přidáme zelí. Jako příloha se hodí brambor (dieta) nebo bramborový knedlík.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (4 votes)