Jak upéct dietní kuře na kysaném zelí | recept
Dietní kuře na kysaném zelí | recept. Kuřecí maso je doporučováno lidem dodržujícím zásady zdravého stravování. Je lehce stravitelné, obsahuje minimum tuků, a proto ho do jídelníčku můžeme zařazovat i nemocným strávníkům. Nezastupitelnou úlohu má kuřecí maso v jídelníčku osob dodržujících redukční dietu. Vyzkoušejte pečené kuře se zelím podle následujícího receptu. Dietní kuře na kysaném zelí je bez jakéhokoli přidaného tuku.
Co je potřeba
- kuře
- 500 g kysaného zelí
- 1 velké sladké jablko
- 4 velké cibule
- kmín
- sůl
- voda na podlévání
Krok 1
Na dno pekáče rovnoměrně rozprostřeme kysané zelí. Pokud máte tu možnost, kupte zelí volně vážené nebo zelí balené v sáčku, jsou chuťově mnohem lepší než zavařené kysané zelí z obchodu. Zelí nevymačkávejte, do pekáčku dejte i šťávu z něj. Na zelí položte rozkrájenou cibuli na proužky a sladké jablko, bez slupek a jadřince.
Krok 2
Kuře očistíme a rozdělíme na polovinu. Položíme ho na připravenou zeleninu kůží nahoru. Vše osolíme a posypeme kmínem. Kmínem nemusíme šetřit. Pečeme při teplotě 200 °C.
Krok 3
Když se odpaří všechna tekutina a vypeče se tuk z masa, polijeme maso trochou vody a vrátíme zpět do trouby. Zvýšíme teplotu na maximum a necháme kuře zezlátnout. Následně promícháme zelí s cibulí a jablkem a případně dosolíme. Na talíř ke každé porci masa přidáme zelí. Jako příloha se hodí brambor (dieta) nebo bramborový knedlík.