Jak upéct kuřecí paličky s rozmarýnem s pečenými bramborami a mrkví | recept
Pečené kuřecí paličky | recept. Receptů na pečené kuře není nikdy dost. Podle toho receptu si upečete kuřecí paličky voňavé rozmarýnem, s křupavou kůží, kterou dokáže vykouzlit jedině máslo. Jde o jednoduchý pokrm z jednoho pekáče, spolu s kuřetem si totiž rovnou připravíte i přílohu. Brambory získají pečením spolu s masem skvělou šťavnatou chuť, když je ještě ochutíte kořením na americké brambory, získají na pikantnosti. Pokud navíc k bramborám a kuřeti přihodíte i mrkev a cibuli, povýšíte tím jídlo do vyšší úrovně. Kuřecí paličky připravíte během pár minut a o vše ostatní se už pak postará trouba.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 2 porce:
4-6 kuřecích paliček dle velikosti
2 lžíce másla
2 mrkve
1 cibuli
několik snítek rozmarýnu
6 větších brambor
slunečnicový olej na pokapání
sladká paprika
koření na americké brambory
sůl a pepř na dochucení
Jako první si důkladně opláchněte maso, doporučuje se ho na několik minut ponořit do vody, aby se zbavilo alespoň některých povrchových bakterií. Mezitím si troubu předehřejte na 200 °C. Brambory vydrhněte a i se slupkou je rozřízněte na půl a nakrájejte na tlustší plátky. Nasypte je do pekáče, posypte kořením na americké brambory, zakápněte slunečnicovým olejem a (rukama) důkladně promíchejte. Dále si oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli překrojte napůl a poté z ní udělejte plátky. Mrkev nakrájejte na hrubší kostky. Mrkev a cibuli přidejte do pekáče.
Maso poté osušte papírovými utěrkami a jednotlivé paličky rozložte rovnoměrně do pekáče na brambory. Máslo rozehřejte a smíchejte s olivovým olejem, prošlehejte ho se sladkou paprikou, solí a pepřem a mašlovačkou pomažte každou paličku. Nakonec na maso položte snítku rozmarýnu.
Pekáč následně vložte do trouby a pečte zhruba hodinu, aby maso bylo dostatečně upečené a brambory a zelenina měkké. Podávejte se zeleninou, případně s tatarkou nebo podobným dipem. Přeji dobré chutnání!
Diskuze k článku