Jak upéct kuřecí paličky s rozmarýnem s pečenými bramborami a mrkví | recept
Pečené kuřecí paličky | recept. Receptů na pečené kuře není nikdy dost. Podle toho receptu si upečete kuřecí paličky voňavé rozmarýnem, s křupavou kůží, kterou dokáže vykouzlit jedině máslo. Jde o jednoduchý pokrm z jednoho pekáče, spolu s kuřetem si totiž rovnou připravíte i přílohu. Brambory získají pečením spolu s masem skvělou šťavnatou chuť, když je ještě ochutíte kořením na americké brambory, získají na pikantnosti. Pokud navíc k bramborám a kuřeti přihodíte i mrkev a cibuli, povýšíte tím jídlo do vyšší úrovně. Kuřecí paličky připravíte během pár minut a o vše ostatní se už pak postará trouba.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 2 porce:
4-6 kuřecích paliček dle velikosti
2 lžíce másla
2 mrkve
1 cibuli
několik snítek rozmarýnu
6 větších brambor
slunečnicový olej na pokapání
sladká paprika
koření na americké brambory
sůl a pepř na dochucení
Krok 1
Jako první si důkladně opláchněte maso, doporučuje se ho na několik minut ponořit do vody, aby se zbavilo alespoň některých povrchových bakterií. Mezitím si troubu předehřejte na 200 °C. Brambory vydrhněte a i se slupkou je rozřízněte na půl a nakrájejte na tlustší plátky. Nasypte je do pekáče, posypte kořením na americké brambory, zakápněte slunečnicovým olejem a (rukama) důkladně promíchejte. Dále si oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli překrojte napůl a poté z ní udělejte plátky. Mrkev nakrájejte na hrubší kostky. Mrkev a cibuli přidejte do pekáče.
Krok 2
Maso poté osušte papírovými utěrkami a jednotlivé paličky rozložte rovnoměrně do pekáče na brambory. Máslo rozehřejte a smíchejte s olivovým olejem, prošlehejte ho se sladkou paprikou, solí a pepřem a mašlovačkou pomažte každou paličku. Nakonec na maso položte snítku rozmarýnu.
Krok 3
Pekáč následně vložte do trouby a pečte zhruba hodinu, aby maso bylo dostatečně upečené a brambory a zelenina měkké. Podávejte se zeleninou, případně s tatarkou nebo podobným dipem. Přeji dobré chutnání!