Jak upéct zákusek s marcipánem, hruškou a sladkou glazurou | recept
Podzimní pečení bezpochyby rozzáří i tento sladký linecký zákusek plný zralých hrušek. Ty se v kontextu se sladkou marcipánovou vrstvou a lesklou marmeládovou glazurou stanou lahodně sladkým podzimním skvostem se zářivě lesklým povrchem.
Co je potřeba
Sladký linecký zákusek plný marcipánu a zralých hrušek upečete s tímto množstvím na plechu velikém 30×40 cm
Na linecké těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 80 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
Na lesklou marmeládovou glazuru:
- 250 g meruňkové marmelády
- 5 lžic citronové šťávy
- 5 lžic rumu
Navíc:
- 200 g marcipánu
- 5–6 zralých hrušek
Linecké těsto připravené dle uvedených surovin není nikterak sladké, a proto je ideálním základem pro tento jinak sladký zákusek. A právě lineckým těstem přípravu sladkého zákusku začněte. V míse nejprve propracujte mouku, povolené máslo, žloutky i oba cukry a vzniklým měkkým, tvárným těstem vyložte plech s pečicím papírem.
Tipy
- Pokud je marcipán měkčí konzistence, a obtížně by se strouhal, můžete jej vyválet na plát a na linecké těsto s marmeládovou směsi jednoduše položit.
Diskuze k článku