Co je potřeba

  • 500 g kuřecích jater
  • 2 až 3 cibule
  • 1 malá lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sádla
  • sůl, pepř, majoránka
1

Připravíme si cibuli – oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli restujeme nejlépe na sádle nebo oleji, na mírném plameni pěkně až dozlatova. Připravíme si kuřecí játra.

2

Dobře propláchneme kuřecí játra, odstraníme blány, jen ty, které jsou viditelné. Jatýrka kvůli blanám a šlachám neprořezáváme, jsou tenké a jemné a při tepelné úpravě, dušením a povařením se ztrácí. Připravená kuřecí játra dáme restovat na cibulku, pak přiklopíme pokličkou a dusíme za občasného míchání asi 15 minut. Pozor, jatýrka nesolíme, aby zůstala jemná a měkká. Osolíme, až když jsou hotová.

3

Druhá varianta. Abychom si ještě zjednodušili přípravu jatýrek na cibulce (většinou když spěcháme), dáme na sádlo nebo olej nakrájenou cibuli společně s jatýrky dusit, za občasného míchání na 15–20 minut. Ve finále je chuťový výsledek stejný v obou variantách.

4

Pokud se nám šťáva z jatýrek přípravou vysmahla, podlijeme trochou vody, jen krátce povaříme, aby jsme získali šťávičku. Přidáme lžičku hořčice, trochu majoránky, osolíme, opepříme podle chuti. A hotovo je skutečně velmi brzy. Podáváme s rýží, bramborami, ale jestli chceme mít večeři skutečně rychlou, tak jsou kuřecí jatýrka výborná i s chlebem nebo jiným pečivem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.51613
Average: 4.5 (31 vote)