Jak udělat hlemýždě na vánoční způsob | recept
Jak udělat hlemýždě na vánoční způsob | recept. Ochutnejte něco netradičního a neobvyklého na naši kuchyni. A co to je? Hlemýždě na vánoční způsob. Podívejte se na můj recept, se kterým rozhodně nic nezkazíte. Krok za krokem si připravte hlemýždě na vánoční způsob se mnou.
Co je potřeba
2 – 3 žemle
2 lžíce smetany
24 hlemýžďů
60 g másla
1 vejce
sůl
petrželka
½ lžičky směsi sušených bylinek
trocha citrónové kůry
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
mletý bílý pepř
2 sardelová očka
máslo na vymazání zapékacích misek
Žemle bez kůrky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme smetanou.
Po chvíli odležení přidáme nadrobno nasekané maso z hlemýžďů.
Máslo našleháme do pěny, přidáme žloutek a znovu zašleháme.
Osolíme a vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, bylinky, kůru, nastrouhaný oříšek, pepř a nasekaná sardelová očka.
Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Nádivku rozdělíme do dobře očištěných ulit.
Naplněné ulity dáme po 6 do zapékacích misek vymazaných máslem a v předehřáté troubě zapečeme.
Hlemýždě podáváme ihned po zapečení přímo v zapékacích miskách.
Diskuze k článku