Jak udělat pomazánku z červené řepy | recept
Jak udělat pomazánku z červené řepy | recept. Pomazánka z červené řepy je i přes prvotní rozpaky, které budí její hlavní ingredience, velice lahodnou a lehkou pomazánkou. Dopřát si ji můžeme prakticky po celý rok, pochopitelně nejvíce ale své uplatnění pomazánka z červené řepy najde na podzim po sklizni řepy. Jak si pomazánku z červené řepy připravit vám poradí následující recept. Recept na pomazánku vyzkoušejte, nebudete litovat.
Co je potřeba
Na přípravu pomazánky z červené řepy:
syrová červená řepa 250 g
bílý jogurt 100 g
tučný tvaroh 100 g
slunečnicový olej
čerstvá citronová šťáva
sůl
pepř
dle chuti i 1 stroužek česneku
Máte už všechny potřebné suroviny na přípravu pomazánky z červené řepy přichystané? Pusťte se do toho. Syrovou červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na struhadle na silné kousky. Můžete sice místo syrové červené řepy použít nakládanou řepu, ale připravte se na to, že výsledná pomazánka bude mít mdlejší chuť. A to je přece škoda.
Nyní k červené řepě přidejte jogurt a tvaroh. Směs řádně promíchejte.
Přichází na řadu další surovina. Přidejte do směsi s červenou řepou lžíci kvalitního slunečnicového oleje.
Pomazánku z červené řepy nakonec dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou, případně 1 stroužkem česneku. Pomazánku pak nechte alespoň 10 min vychladnout v ledničce.
Pomazánka z červené řepy je hotová a připravená k ochutnávání. Podávejte ji nejlépe s křupavými toasty. Doufám, že se pomazánka podařila! Přeji dobrou chuť!
Diskuze k článku