jaktak.cz

Jak udělat hlemýždě na vánoční způsob | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat hlemýždě na vánoční způsob | recept. Ochutnejte něco netradičního a neobvyklého na naši kuchyni. A co to je? Hlemýždě na vánoční způsob. Podívejte se na můj recept, se kterým rozhodně nic nezkazíte. Krok za krokem si připravte hlemýždě na vánoční způsob se mnou.

Co je potřeba

2 – 3 žemle
2 lžíce smetany
24 hlemýžďů
60 g másla
1 vejce
sůl
petrželka
½ lžičky směsi sušených bylinek
trocha citrónové kůry
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
mletý bílý pepř
2 sardelová očka
máslo na vymazání zapékacích misek

Krok 1

Žemle bez kůrky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme smetanou.

Krok 2

Po chvíli odležení přidáme nadrobno nasekané maso z hlemýžďů.

Krok 3

Máslo našleháme do pěny, přidáme žloutek a znovu zašleháme.

Krok 4

Osolíme a vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku, bylinky, kůru, nastrouhaný oříšek, pepř a nasekaná sardelová očka.

Krok 5

Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Krok 6

Nádivku rozdělíme do dobře očištěných ulit.

Krok 7

Naplněné ulity dáme po 6 do zapékacích misek vymazaných máslem a v předehřáté troubě zapečeme.

Krok 8

Hlemýždě podáváme ihned po zapečení přímo v zapékacích miskách.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-hlemyzde-na-vanocni-zpusob-recept.html