Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept

Jak upéct cukroví s pistáciovou příchutí | recept

Cukroví s pistáciovou příchutí | recept. Po Mikuláši se většinou začíná s pečením vánočního cukroví. Pečou se druhy, které potřebují delší dobu k rozležení nebo se budou později plnit. Ráda zkouším nové recepty a snažím se každý rok k osvědčeným zařadit nový. Letos jsem zařadila cukroví s pudingovým práškem. Osvědčilo se a ráda se s vámi podělím o návod.

Co je potřeba

  • 80 g pudingového prášku s pistáciovou příchutí (2 balení)
  • 20 g másla nebo Hery
  • 120 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • krém na slepování
  • čokoládu na polevu
1

Do misky si připravte prosátou hladkou mouku, 2 sáčky pudingového prášku, moučkový cukr a tyto přísady spolu dobře promíchejte. Pak přidejte žloutek a na lístky pokrájený změklý tuk.

2

Všechny přísady zpracujte v těsto. Zpočátku se zdá, že suroviny nejdou spojit, ale vydržte. Chce to trochu síly a čas. Pak vznikne pružné nelepivé těsto. Těsto nechte v lednici alespoň hodinu odpočinout. Můžete ho také připravit dopředu, zabalené ve folii vydrží v lednici 3 dny.

3

Z odpočinutého těsta vyválíme pomocí kuchyňského válečku plát silný asi 2 mm. Těsto nepodsypáváme moukou, pracujeme na silikonovém válu nebo papíru na pečení. Těsto vyvalujeme také přes papír. Přidáním mouky se sníží kvalita těsta.

4

Formičkou vykrajujeme různé tvary a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Cukroví pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 °C. Cukroví bude světle zelené, musíte hlídat, aby příliš nezhnědlo.

5

Cukroví plníme krémem a poléváme čokoládovou polevou. Já nechávám některé kousky bez polevy, jen čokoládou naznačím u stromečku kmínek. Pomocí bílé čokolády můžete vytvořit i „zasněžený“ stromek. Cukroví potřebuje týden k rozležení a změknutí.

Tipy

Podle příchuti pudingového prášku bude chutnat hotové cukroví. Pistáciový puding můžete zaměnit za jakýkoliv jiný. Pro cukroví bez příchuti přidejte místo pudingového prášku kukuřičný nebo bramborový škrob.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.