Co je potřeba

  • 150 g másla
  • 150 g vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • trochu citronové kůry
  • vanilkový cukr na obalování
1

Prosátou mouku, moučkový cukr, kůru a strouhané vlašské ořechy promícháme nasucho. Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo a uhněteme těsto. Jestliže se nedaří těsto spojit, přidáme polévkovou lžíci mléka. Do těsta se nepřidává vejce, proto jsou rohlíčky rozsýpavé.

2

Z vypracovaného těsta tvoříme stejně velké kuličky, které následně rozválíme na váleček. Váleček udělejte dlouhý podle požadované velikosti cukroví.

3

Aby byly rohlíčky všechny stejné, pomozte si formičkou. Formičku vyložte kouskem mikrotenové folie (sáčku) a váleček těsta do ní namáčkněte. Pak pomocí folie syrové tvarované těsto z formičky snadno vyndáte. Rohlíčky při pečení nezvětší objem ani nezmění tvar. Pokládejte je na plech vyložený papírem na pečení.

4

Rohlíčky pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C. Obalujte je až po vychladnutí ve vanilkovém cukru. Rohlíčky budou sladké tak akorát, díky vysokému podílu ořechů jsou mastné a cukr se dobře chytá i na studené. Ať vám i vašim návštěvám chutnají.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.391305
Average: 4.4 (23 votes)