Jak udělat Halászlé | recept na maďarskou rybí polévku
Jak udělat Halászlé | recept na maďarskou rybí polévku. Polévka Halászlé je maďarská specialita. Tento pokrm se původně vařil v kotlíku, kde se střídavě vrstvila cibule a ryba tak, jak se ten den podařilo ryby ulovit. Vše se zalilo osolenou vodou. Později se začala přidávat paprika. Nejznámějšími druhy je balatonské halászlé či dunajské halászlé.
Co je potřeba
600 g kapra
1,25 l vody
sůl
4 zrnka pepře
4 zrnka nového koření
1 větší cibule
150 g kořenové zeleniny
2 lžíce oleje
1 lžička sladké mleté papriky
špetka pálivé mleté papriky
petrželka
Kapra zbavíme šupin a vložíme do osolené vody.
Přidáme koření a vaříme doměkka.
Vývar scedíme a maso vykostíme.
Cibuli si nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu na nudličky a na oleji osmahneme.
Přisypeme papriku a zamícháme.
Poté zalijeme vývarem a povaříme.
Maso vložíme do polévky a doplníme krájenou petrželkou.
Diskuze k článku