Jak udělat guláš na víně | recept
Jak udělat guláš na víně | recept. Chuť a správná barva guláše závisí na dostatečně dlouhém osmahnutí masa na tuku. Chuť a barvu dodává guláši také mletá paprika. Tentokrát do vaření guláše zapojíme víno. I když je receptů na guláše bezpočet, věřte, že tento guláš na víně si zařadíte mezi své oblíbené.
Co je potřeba
500 – 600 g hovězího masa
3 lžíce oleje
2 cibule
2 lžičky sladké papriky
150 ml červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
1 lžíce škrobové moučky
mletý pepř
125 ml smetany
zakysaná smetana na podávání
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji.
Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a opékáme.
Přidáme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vína.
Ochutíme rajčatovým protlakem, osolíme, dokořeníme a dusíme doměkka.
Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství vody.
Nakonec přidáme smetanu, prohřejeme.
Podáváme s houskovými knedlíky nebo noky a kopečkem zakysané smetany.
Diskuze k článku