jaktak.cz

Jak udělat guláš na víně | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak udělat guláš na víně | recept. Chuť a správná barva guláše závisí na dostatečně dlouhém osmahnutí masa na tuku. Chuť a barvu dodává guláši také mletá paprika. Tentokrát do vaření guláše zapojíme víno. I když je receptů na guláše bezpočet, věřte, že tento guláš na víně si zařadíte mezi své oblíbené.

Co je potřeba

500 – 600 g hovězího masa
3 lžíce oleje
2 cibule
2 lžičky sladké papriky
150 ml červeného vína
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl
1 lžíce škrobové moučky
mletý pepř
125 ml smetany
zakysaná smetana na podávání

Krok 1

Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na oleji.

Krok 2

Přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a opékáme.

Krok 3

Přidáme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vína.

Krok 4

Ochutíme rajčatovým protlakem, osolíme, dokořeníme a dusíme doměkka.

Krok 5

Šťávu zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství vody.

Krok 6

Nakonec přidáme smetanu, prohřejeme.

Krok 7

Podáváme s houskovými knedlíky nebo noky a kopečkem zakysané smetany.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-gulas-na-vine-recept.html