Jak na smetanově jemný marcipánový likér s bílou čokoládou
Krémový, smetanově jemný a v chuti i barvě neodolatelný. Sladce laděné spojení mandlového marcipánu s bílou čokoládou, k tomu navíc prolnuté jemnou smetanou ke šlehání, je pak v kontextu s nezbytným alkoholem opravdu neodolatelným likérem.
Co je potřeba
- 120 g mandlového marcipánu
- 150 bílé čokolády
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 žloutky
- 250 ml rumu s mandlovou příchutí
- ½ lžičky mandlového aroma na umocnění mandlového nádechu
Přípravu smetanově jemného marcipánového likéru začněte nastrouháním mandlového marcipánu na jemném struhadle a společně s nalámanou bílou čokoládou a jemnou smetanou ke šlehání jej ve větší kovové misce vložené do vodní lázně pomalu na mírném ohni rozpouštějte. Směsí pomalu, ale stále míchejte, a to až do úplného propojení smetany, marcipánu a čokolády. Buďte trpěliví, marcipán se rozpouští o něco déle než čokoláda, ale stálým mícháním se nakonec rozpustí a spojí s ostatním ingrediencemi.
Takto připravený smetanově jemný marcipánový likér doladěný sladkou bílou čokoládou rozlijte do čistých lahví a uskladněte v lednici, kde jej nechejte alespoň den odležet. Zpočátku je znatelnější čokoládový tón, který však po delším uležení ustupuje a do popření vystupuje mandlový nádech.
Před podáváním likér důkladně v lahvi promíchejte.
Tipy
- Náležitý mandlový akcent tohoto smetanově jemného marcipánového likéru podpoříte nezaměnitelným mandlovým likérem Amaretto, přidaným namísto uvedeného rumu. Marcipánový likér připravený s mandlovým Amarettem bude vzhledem k jeho nižšímu procentu alkoholu ještě jemnější, a díky výrazné mandlové chuti ještě autentičtější, mandlovější.
Diskuze k článku