Jak připravit plněné zelné listy | recept
13. Září 2023
Plněné zelné listy | recept. Plněné zelné listy mají svůj původ v Srbsku. Ani Vy se však jejich přípravy nemusíte obávat, i když jste třeba úplný začátečník v kuchyni. Pokud se Vám nepodaří oddělit listy ze zelné hlávky v kuse, vůbec nic se neděje. Ani dokonalé smotání závitků není potřebné, náplň ze zelných listů nevypadne. Vyzkoušejte náš recept na zdravé plněné zelné listy s rajčatovou omáčkou a uvidíte sami.
Co je potřeba
- 8 středně velkých zelných listů
- 250 g mletého masa
- 2 jarní cibulky s natí (případně klasická cibule či šalotka)
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- voda či vývar na podlití
- 1 plechovka loupaných rajčat
- sůl, pepř, mletá paprika, čerstvé či sušené bylinky
Tipy
- Jestliže nemáte v oblibě rajčatovou omáčku, můžete zelné listy naplnit mletým masem smíchaným s rýží, kuskusem či quinoou a případně i se syrovou nebo mraženou zeleninou nakrájenou na malé kousky. Podávejte k nim třeba vařené brambory.
- Místo zelných listů je možné použít listy vinné či kapustové.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit sladký dýňový topping se skořicí | recept
Neobyčejný dýňový topping, který uskladněný ve sklenici vydrží do dlouhé zimy. Svou neobvyklou vůní a sladkou chutí zpříjemní zimní dny, kdy u srdce z…
Jak udělat dezert pečené hrušky v zázvorovém sirupu | recept
V chuti i vůni působivé spojení sladkého javorového sirupu s výrazně ostrým zázvorem posune jemné hrušky tím správným směrem. Během chvilky…
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak připravit výjimečné pohoštění z pečené dýně Hokkaido a ciderové zálivky
Dýně Hokkaido, která je tak výtečná ve slaných i sladkých pokrmech, nezapře svou výjimečnost ani podávaná samostatně, například jako zde v pečené…
Jak ze šťavnaté cukety rychle uvařit zeleninovou směsku se smetanovou omáčkou a nivou
Rychlá směska ze šťavnaté cukety a nasládlých druhů zeleniny, která se díky smetaně a nivě během chvilky stane výtečnou zeleninovou směskou se smetano…
Diskuze k článku