Jak připravit ďábelský patizon | recept na pikantní směs na topinky
30. Srpen 2023
Jak připravit ďábelský patizon | recept na pikantní směs na topinky. I z nevýrazného patizonu lze připravit výbornou pikantní, ba přímo ďábelskou pochoutku. A to za podpory hojné dávky cibule, česneku a výrazného koření. S nimi během několika minut vykouzlíte neskutečnou lahůdku, ke které už stačí jen poctivě opečená topinka a vychlazené pivo.
Co je potřeba
- 1 menší patizon (patizon o váze 600 g odpovídá 350 g čisté dužiny)
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 1 kuchyňská cibule
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1-2 lžičky chilli omáčky (jakékoliv – například sweet chilli souce)
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného zázvoru
- sůl, čerstvě drcený pepř dle chuti
- 100-150 ml vody na případné podlití patizonu při dušení
Tipy
Pokud holdujete opravdu ostrým chutím, neváhejte místo chilli omáčky přidat chilli koření, či najemno nasekanou chilli papričku.
Související články
Další zajímavé články
Jak z brambor a šťavnaté zeleninové směsi připravit jemné muffiny | recept
I brambory zbylé z předešlého dne lze přeměnit do podoby velice atraktivní a chutné. A to jejich využitím do těchto jemných bramborových muffinů,…
Jak na rychlou chuťovku z růžičkové kapusty a sýra Grana Padano
Výrazná a nezaměnitelná chuť drobné růžičkové kapusty je tím pravým základem pro přípravu rychlé chuťovky, jejíž intenzita je podpořena nejen bylinkam…
Jak upéct slaný šťavnatý koláč s vejci a jarní cibulkou | recept
Tento zelenou cibulkou zpestřený, uvařenými vajíčky obohacený a svěžím kefírem ke šťavnatosti povznesený koláč, je po snadné přípravě velice atraktivn…
Jak připravit pečenou delikatesu z hlívy ústřičné | recept z hub
Pekáček naplněný většími kusy kořením ochucených a olivovým olejem potřených hub, cibule i česneku, které jsou následně v troubě dozlatova opečen…
Jak na vaječné minifrittaty se zeleninou | recept pro vegetariány
Jak na vaječné minifrittaty se zeleninou | recept pro vegetariány. Řadu vaječných, a především k snídani oblíbených pokrmů bezpochyby oživí i tat…
Diskuze k článku