Přejít k hlavnímu obsahu

Jak zavařit zeleninovou směs na rizoto či k masu | recept

Jak zavařit zeleninovou směs na rizoto či k masu | recept

Zavařená zeleninová směs na rizoto či k masu | recept. Domácí zeleninová směs v kuchyni najde uplatnění při přípravě velkého množství jídel. Využijte dostatku levné zeleniny na trhu a udělejte si několik skleniček zeleninové směsi do zásoby. Recept na zeleninovou směs je snadný, vše se vaří v jednom hrnci a tak je rychle hotovo i uklizeno.

Co je potřeba

  • 1 kg paprik
  • 1 kg okurek
  • 1 kg rajčat
  • 1 cibule
  • 70 g rajského protlaku
  • 200 ml octa
  • 200 ml oleje
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 zrnek pepře
  • 5 bobkových listů
  • 3 lžíce soli
  • 3 lžíce cukru
1

Veškerou očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky. Okurky neloupejte, nechte je se slupkou. Jestliže máte rádi pálivá jídla, můžete přidat několik ostrých paprik nebo feferonek.  Pokrájenou zeleninu vložte do hrnce a promíchejte.

2

K zelenině přidejte všechny uvedené ingredience, nádobu uzavřete pokličkou a vše společně nechte mírně povařit. Zeleninu nechte mírně probublávat jen 10-15 minut, musí zůstat křehká, nesmí se rozvařit.

3

Ještě teplou zeleninovou směsí naplňte sklenice vhodné velikosti (abyste obsah spotřebovali najednou). Zavařujte při teplotě 80 °C po dobu 20 minut. Po uplynutí této doby sklenice vyndejte z vody, postavte na utěrku nebo dřevěné prkénko a nechte vychladnout. Pak uskladněte. Směs se hodí do rizota, masových směsí, jako základ pod maso apod.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak udělat ředkvičkové placky | recept
Jak udělat ředkvičkové placky | recept
Ředkvičkové placky | recept. Ředkvičky jsou jedním z prvních jarních zeleninových druhů. Objevují se již v průběhu května (skleníkové dříve). Nejlepší…
Jak připravit kantonskou rýži | recept
Jak připravit kantonskou rýži | recept
Kantonská rýže | recept. Kantonská rýže je recept uvedený v Recepturách teplých pokrmů. Uvedený výčet surovin je volně upraven pro potřeby čtyřčlenné…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.