Co je potřeba

  • 1 květák
  • 200 g strouhaného sýra
  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 6 lžic mléka
  • 125 ml bílého vína
  • 1 žloutek
  • sníh z 1 bílku
  • tuk na smažení
1

Květák rozeberte na růžičky, pečlivě očistěte a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák zchlaďte studenou vodou a nechte vystydnout.

2

Těstíčko na obalení připravíte smícháním strouhaného sýra, mouky, koření, mléka, žloutku, vína a oleje. Na závěr vmíchejte pevně ušlehaný sníh z 1 bílku. Těstíčko musí mít takovou hustotu, aby nestékalo z obalených kousků. Případně ho doupravte tekutinou nebo moukou.

3

V těstíčku obalujeme kousky zeleniny a ihned je vkládáme do horkého tuku. Smažíme ze všech stran dozlatova. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a salátem ze zeleniny. Květák můžete nahradit brokolicí, chutná stejně dobře. Dobrou chuť!

Tipy

Tvarohový dip: 100 g tvarohu, 100 g husté kysané smetany, nastrouhaná kyselá okurka, hrst kaparů, hladkolistá petržel, pepř, sůl. Vše dohromady promícháme, popř. ochutíme citronem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
4.8
Average: 4.8 (5 votes)