Jak zapéct špenát s vejci pod bešamelovou peřinkou | recept
Jak zapéct špenát s vejci pod bešamelovou peřinkou | recept. Uvařená vajíčka rozdrobená na šťavnatém, česnekem provoněném špenátovém lůžku a následně krátce zapečená pod delikátně ochuceným bešamelem. To je jednou větou popis znamenitého pokrmu překvapujícího lehkostí, jemností a neuvěřitelně snadnou a rychlou přípravou.
Co je potřeba
- 1 sáček mraženého listového špenátu (cca 400 g)
- 3 natvrdo uvařená vajíčka
- 1 lžička granulovaného sušeného česneku
- sůl a pepř dle chuti
Na bešamelovou peřinku:
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 300–400 ml mléka (lépe plnotučného)
- 100 g šunky
- špetku muškátového oříšku
- sůl a pepř dle chuti
Rozmražený špenát nechejte v sítku okapat, případně dlaní lehce stlačte, abyste špenát zbavili přebytečné vody a urovnejte jej do olejem vytřené zapékací mísy. Současně dochuťte sušeným česnekem.
Do receptu lze samozřejmě použít i čerstvý špenát. Ten ale před vložením do zapékací mísy spařte vroucí vodou a větší listy nasekejte.
Tipy
Bešamelovou peřinku můžete v průběhu zapékání posypat strouhaným parmazánem, čímž dodáte upečené dobrotě na výraznosti.
Diskuze k článku