Jak upéct dýni hokaido s balkánským sýrem a česnekem | recept
Jak upéct dýni hokaido s balkánským sýrem a česnekem | recept. Kousky příjemně nasládlé dýně, jejíž chuť je pečením ještě umocněna, je ve spojení se slaným sýrem a výrazně česnekovou, tymiánem provoněnou zálivkou naprosto fantastickým, chuťově intenzivním pohoštěním.
Co je potřeba
- ¾ kg dýně Hokkaido
- 100 g balkánského sýru
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 palice česneku
- 1 lžíce sušeného tymiánu
Společně se zbylými oloupanými stroužky česneku dýni 20–30 minut pečte na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 200 ˚C (horkovzdušná trouba 180 ˚C), přičemž v půlce pečení dýni posypejte rozdrobeným sýrem.
Podávejte teplé, nejlépe se smetanovým jogurtem či jiným jemným dipem s jogurtovým základem. Skvělý je jednoduchý bylinkový, v němž jogurt doplníte o směs čerstvých bylinek s trochou zelené cibulky.
Tipy
- Upečené stroužky česneku lze využít k dochucení jogurtu servírovaného k upečené dýni. Vidličkou stroužky pouze rozmačkejte a promíchejte s jogurtem. Snadno a lehce tak získáte až neuvěřitelně chutný dip.
Diskuze k článku