Jak na zapečenou smetanově-máslovou růžičkovou kapustu | recept i pro vegetariány
20. Říjen 2021
Jak na zapečenou smetanově-máslovou růžičkovou kapustu | recept i pro vegetariány. Chuťově výrazné kapustičky jsou ve spojení s lahodnou smetanou a na másle opraženou strouhankou opravdovou delikatesou. Máslově jemnou, dokonale krémovou a navíc neskutečně snadnou a rychlou na přípravu. Zapečené kapustičky lze servírovat coby bezmasý pokrm s vařenými bramborami či opečeným toastem, ale i jako zeleninovou přílohu k masu.
Co je potřeba
- 500 g růžičkových kapustiček
- 200 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- 4 lžíce kukuřičné strouhanky (lze i klasické strouhanky)
- sůl dle chuti
Tipy
Takto připravené kapustičky jsou opravdu luxusní. Ovšem pokud osmaženou strouhanku promícháte s trochou strouhaného parmazánu, pochutnáte si ještě více.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit pečenou zeleninu s rajčatovou omáčkou a sýrem | sezónní recept
Jak připravit pečenou zeleninu s rajčatovou omáčkou a sýrem | sezónní recept. Ano, tak tato dobrota se dá opravdu nazvat pekáčem plným zeleniny. A ne…
Jak uvařit růžičkovou kapustu v kokosové omáčce | recept
Jak uvařit růžičkovou kapustu v kokosové omáčce | recept. Kombinace indického koření s kokosovým mlékem jednoduše nezklame. Funguje snad s č…
Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept
Jak upéct kapustičky se slaninou a jablky | recept. Dozlatova opečené kapustičky jsou v kombinaci s křupavou slaninou a šťavnatými jablky op…
Jak připravit zeleninovou šakšuku | recept s rajčaty
Jak připravit zeleninovou šakšuku | recept s rajčaty. Na Wikipedii se dočtete že šakšuka je původem severoafrický zeleninový pokrm, který se stal velm…
Jak zapéct rajčata plněná ochuceným kuskusem | recept
Jak zapéct rajčata plněná ochuceným kuskusem | recept. Ve vývaru připravený, kořením provoněný a slaným sýrem zvýrazněný kuskus, jímž jsou naplněna a…
Diskuze k článku